Postnord har uppgett att jag ska göra en reklamation

Kim Updated by Kim

Skulle Postnord be dig som kund att på något vis göra en reklamation till oss, läs texten nedan innan du går vidare.

Skada: för att reklamera en skada behövs det bildbevis från dig som kund.

Då inget kontrakt finns mellan HOPT och Postnord, måste vi ha bildbevise för att göra en reklamation hos Chronopost.
  • Upptäcks skadan redan hos ombudet så är det bäst om du tar emot paketet, för en snabbare lösning och kompensation.
  • Blir du meddelad av Postnord om att paketet är sönder även om du inte har sett det, så gäller det även här att du tar emot det. Då Postnord inte gör någon reklamation i kundens ställe.

Det är viktigt att ta bilder på det skadade emballaget där spårningsetiketten syns tydligt och där vi tydligt kan se vilka varor som är skadade.
Avvisar du leveransen utan att ta några bilder så måste reklamationen tyvärr vänta tills paketet returneras till lagret i Frankrike, så att vi då kan göra en reklamation till Chronopost

Borttappat: Det kan hända att Postnord inte kan lokalisera paketet och ber dig då som kund att reklamera till oss.

Enligt HOPTs överenskommelse med Chronopost så måste en utredning startas och eventuellt kan en reklamation göras efter två arbetsdagar om transportören inte kan lokalisera paketet.

Var kan jag hitta min spårningsinformation?

När ditt eller dina paket är packade och redo för att skickas iväg så får du alltid ett e-postmeddelande med all spårningsinformation.

OBS! Det kan ta några timmar för spårningsnumret att aktiveras och uppdateras. Vi rekommenderar då att försöka igen samma dag efter klockan 21.00, eller under nästa dag.

Om din beställning innehåller flera paket kommer du att få ett e-postmeddelande för varje försändelse som anger innehållet i varje paket med dess spårningsnummer.

How did we do?

Var är mitt paket?

Mitt paket är försenat

Contact