Het bier smaakt niet goed

Kim Bijgewerkt door Kim

Als de smaak van je bier niet goed is, kan dat verschillende oorzaken hebben:

1 Het vat is de laatste tijd niet meer gebruikt.

Kijk eerst naar de versheids-indicator op het LCD-scherm, die aangeeft hoe lang het bier nog vers is. Als deze indicator nog aangeeft dat het bier vers is, maar het is langer dan 7 dagen geleden dat je een biertje hebt getapt, kunnen er bierresten in het slangetje zitten die de slechte smaak kunnen verklaren.

Geen nood, dit betekent niet dat het bier niet meer drinkbaar is. Als het voortdurend koud is gehouden en alle indicatoren groen zijn, dan hoef je alleen maar een kleine hoeveelheid te tappen, om het slangetje even door te spoelen. 

2 Het gebruikte glas was niet schoon.

Reinig het glas grondig in een warm sopje en spoel het vervolgens af met koud water om eventuele zeep- of vet resten te verwijderen. 

3 De houdbaarheidsdatum van het vat is verstreken.

Controleer de houdbaarheidsdatum op de zijkant van het vat. Als je bier over de houdbaarsheidsdatum is, kun je het nog steeds drinken, maar het is mogelijk dat de smaak veranderd is.

4 Het vat is al meer dan 30 dagen open.

Bij het openen van een vat blijft het bier 30 dagen vers, op voorwaarde dat het koel wordt bewaard in de aangesloten machine of in de koelkast met de tapkraan erin.

De bierverversingsindicator op het LCD-scherm laat zien hoe lang het bier vers blijft. Het verschijnen van een streepje en uitroepteken op uw scherm of het langdurig niet tappen betekent dat het bier niet meer vers genoeg is om te drinken en dat het vat moet worden vervangen. 

5 De machine was niet permanent aangesloten...

De machine moet ten alle tijde aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Als het vat eenmaal geopend en gekoeld is, behoudt het bier zijn frisheid gedurende 30 dagen. Als het vat niet koel is bewaard in de aangesloten tap of in de koelkast met de kraan, is het mogelijk dat het bier niet meer drinkbaar is en in dit geval kun je het beste het vat vervangen. 

6 De kraan is niet schoongemaakt

De kraan moet regelmatig worden schoongemaakt met warm water zodra je het vat vervangt om eventuele bierresten in het vat te verwijderen.

7 De slang is niet vervangen.

Om redenen van hygiëne en smaak is het belangrijk om de slang schoon te spoelen en zo mogelijk te vervangen telkens als je een nieuw vat opent. Zo voorkom je dat het bier een slechte smaak krijgt. Bierresten kunnen vast komen te zitten in de slang, waardoor het bier een vieze smaak kan krijgen. Bij elk nieuw biervat hoor je een nieuwe slang te krijgen.

How did we do?

Het bier in het tapvat smaakt niet hetzelfde als in de fles.

Het bier bruist niet na het tappen

Contact