De Perfectdraft maakt (veel) geluid.

Giulia Bijgewerkt door Giulia

Een (extra) geluid in je biertap kan diverse oorzaken hebben:

1 De machine maakt een (zacht) continu geluid.

Dit is een volledig normaal geluid dat afkomstig is van de ventilator die continu draait om het vat af te koelen. De ventilatoren helpen het koelelement aan de achterkant.

De ventilatorsnelheid verandert automatisch afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de koelmodus, dus het geluidsniveau zal variëren.

Controleer of de deur goed gesloten is, anders blijven de ventilatoren draaien.

2 De machine maakt een vrij hard geluid.

Dit geluid is afkomstig van de pomp die af en toe aangaat om de juiste druk te handhaven bij het schenken van bier. Dit is volkomen normaal. Zelfs wanneer je geen bier serveert, kan het voorkomen dat de pomp af en toe de juiste druk moet instellen en dus ineens geluid maakt. Het zou automatisch moeten uitschakelen😉

Als de pomp vaak of met met korte tussenpozen aanslaat (seconden tot een paar minuten), controleer dan of alles goed is aangesloten. Controleer of er geen vuil of rommel tussen het vaatje en de afdichting van de tap zit.

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met onze klantenservice.

3 De machine maakt een fluitend geluid.

Controleer of de kraan goed is geïnstalleerd. Plaats de kraan op het aansluitpunt van het vat en druk het stevig aan totdat je een "klik"-geluid hoort om aan te geven dat de tapkraan goed is ingeklemd. Als de kraan eenmaal goed is geïnstalleerd, blijft hij goed vastzitten tussen de twee handgrepen van het tapvat.

How did we do?

Het slangetje zit vast in de tapkraan

Er komt geen bier als ik tap.

Contact