Ik heb de biertap al dagen niet meer gebruikt. Kunnen we de rest van het bier nog drinken?

Kim Bijgewerkt door Kim

Bier uit een open vat blijft 30 dagen goed, zolang het maar koel bewaard wordt in de tap of in de koelkast met de tapkraan in het vat. Zolang het bier gekoeld is geweest, maakt het dus niet uit dat je een tijdje niet getapt hebt.

Kijk ook voor het tappen naar de versheidsindicator op het scherm om te zien hoeveel dagen je nog hebt om het bier te drinken. Als er een streepje en een uitroepteken op het scherm verschijnen of als het vat een tijdje ongekoeld is geweest, kunt je het bier beter niet meer opdrinken.

Tip: Als de Philips Perfectdraft tap meer dan 7 dagen niet gebruikt is, is het mogelijk dat zich bierafzetting in de slang heeft genesteld. In dit geval kun je het beste de slang eruit halen, schoon spoelen en vervolgens de slang opnieuw installeren en het bier een beetje te laten uitlekken voordat je een nieuw biertje tapt.

How did we do?

Het bier is niet koud (genoeg)

Wat is de houdbaarheid van een open tapvat?