Hoe kan ik mijn lege vaatjes terugsturen ? ♻

Kim Bijgewerkt door Kim

Bij PerfectDraft vinden we het belangrijk om te recyclen ♻ Daarom maken wij het je heel gemakkelijk en zit er €5 statiegeld op elk vat, wat biertegoed wordt als je de vaten terugstuurt.

Je kunt de vaten terugsturen in sets van 3 lege vaatjes. Als je 2 vaatjes hebt, is het dus nog even wachten tot je een 3e vaatje hebt leeggedronken 😉🍺 Als je 5 vaatjes hebt, kun je de eerste drie in een doos terugsturen en daarna even wachten tot je 1 leeg vaatje hebt, zodat je weer een setje van 3 kunt terugsturen.

Onze Terug Express optie is toegankelijk via het "Stuur lege vaten terug" onderdeel in jouw account.

👉 Om toegang te krijgen, log je in en op klik op "stuur lege vaten terug" en volg de onderstaande stappen:

👉 Vink Terug Express aan (het invoeren van een telefoonnumer is verplicht)

👉Selecteer de hoeveelheid PerfectDraft vaten per doos (dit kan alleen 3 of een meervoud van 3 zijn).

❗️ Het is belangrijk om de exacte hoeveelheid vaatjes aan te geven om het juiste krediet op jouw wallet te garanderen.

👉Klik op maak een retour label aan onderaan de pagina (als je meerdere pakketjes met 3 vaatjes hebt, bijvoorbeeld 2 pakketten met 3 vaatjes, klik dan 2 x op 'maak het label aan', dus voor elk pakket een label. Gebruik niet één label voor 2 pakketjes.

👉Klik op DOWNLOAD

Het label kan direct in uw downloads op uw computer staan.

👉Print uw label

👉Doe de lege vaatjes per drie in een stevige doos. De vaten zijn heel stevig, dus het is niet nodig om extra materiaal ter bescherming in de doos te doen. Het is het meest handig als je de originele doos waar je ze in ontvangen hebt, weer gebruikt. Als je die niet meer hebt, of het was een doos voor twee vaatjes, kun je elke andere stevige doos gebruiken waar 3 vaatjes inpassen. Het is niet erg als ze wat schuiven in een grotere doos, de vaatjes kunnen tegen een stootje! Mocht je een goed passende doos willen gebruiken, kun je de volgende afmetingen hanteren (cm): 60.4x21.1x27.4.

👉 Plak het label op de bovenkant van het doos. Dek de barcode (of het hele label) af met doorzichtige tape of een plastic hoesje ⛈ Zorg wel dat de barcode goed leesbaar blijft!

👉 Plak de doos dicht met tape

👉geef uw pakket af bij een DPD punt in de buurt 📦

Zodra je jouw pakket bij een DPD punt aflevert, ontvang je binnen 24 uur bericht over het bijbehorende tegoed op uw wallet 💶💶. Dit kun je gebruiken voor een volgende bestelling!

Let op: gebruik altijd een nieuwe label en het origineel, dus geen kopie van een eerder gebruikt label! Met kopieën werkt het verwerken van het statiegeld niet.
Tips
Bewaar de kartonnen doos te waarin de vaten zijn bezorgd, zodat je een doos hebt om ze in retour te sturen.
Zit een van de hoepels (het handvat of de bodem van het vaatje) los? Geen probleem, je kunt de vaatjes terugsturen en wij storten het statiegeld terug.
Als je de vaten hebt teruggestuurd en je hebt 3 dagen later nog geen geld in de wallet? Mail ons dan gerust. We kijken dan of de vaten retour zijn en schrijven het geld bij in je wallet.

How did we do?

Krijg ik het statiegeld terug als de zwarte plastic rand van het vat gebroken is?

Contact